Curba lui „dacă merită”

Să mergi la cinematograf. Că unele filme merită, unele chiar au farmec numai la cinematograf, în vreme ce altele… mai bine le împrumuți de pe net și le privești de la Cabana Plăpumioara.

Iată, în acest spirit solidar Foarfeca a pus la cale un îndrumar îndemânos, menit să ofere publicului său niște repere în luarea deciziilor.

Am pus numai titluri arhicunoscute, cât mai recente, ca să se știe la ce mă refer. Sigur, există mereu excepții. Evident. Există documentare care merită văzute „pe marele ecran” – îmi vine în minte Nostalgia de la luz. La fel, există filme de acțiune care, fâs, merg văzute și acasă – mai ales alea vechi, Terminatoarele de exemplu. Mna. Sigur, mai e și chestiunea de gust la mijloc – eu una nu m-aș uita la un horror nici pe mobil, dar pentru cineva care e un fan al genului e important să se bucure de toate detaliile la cel mai înalt nivel. După cum eu găsesc inspirant un film mut pe un ecran mai mare – deși sunt conștientă că, pentru un ne-fan, ecranul laptopului e suficient.

Se observă că panta curbei pe jumătatea din stânga e mai atenuată – asta însemnând că diferența de merit dintre Acțiune și Thriller e mai mică decât diferența dintre Dramă și Documentar.

Dar, per ansamblu, cantitatea de efecte vizuale combinată cu suspansul dau măsura meritului unuei excursii la cinematograf.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s