TED

Toată lumea știe, bănuiesc, despre TED [„Ideas worth spreading„]. Au cuvântări drăguțe, de la oameni mai mult sau mai puțin cunoscuți, cu mai multă sau mai puțină influență. Unele cuvântări mai bune, altele mai puțin, unele mai cu nerv, altele cu mai puțin, unele interesante, altele mai puțin – dar, per ansamblu, e ok. Unele chiar sunt folositoare. Și, în general, hrănesc cu succes nevoia superioară de inspirație. Nimic rău, zic.

Din TED-uri au derivat apoi TEDx, TED-RD, TED-plm și, în fine, TED-active. Care e o conferință de câteva zile, gândită să adune oamenii nu numai o seară la o cuvântare, pe sistemul „expertul” și „plebea”. Nu. TED-active adună oameni de-o minte și un nivel, îi pune într-un borcan și îi forțează să intre în contact, să vorbească, să schimbe idei, să-și activeze creativitatea latentă – după vechiul principiu de team-building, în care se amestecă echilibrat munca și joaca.

Excelent, mi-am zis. Într-o bună zi, poate… Nu de alta, dar se pare că cele mai bune excursii de care am avut parte vreodată au fost alea în care m-am dus cu o treabă. Și, cum în America plănuiesc să ajung vreodată în viața asta [la fel ca orice altă țare, de altfel], well, poate o conferință drăguță e fix ce mi-ar trebui. Peste 5-10 ani, zic.

Eh. Și hai să mă uit cam care sunt condițiile de participare. Le-am găsit. Pardon? Cât? Fără cazare sau transport inclus, se înțelege. Ok… hai să calmăm capul încins și să ne gândim: oare cum se justifică? E vorba despre o fundație, non-profit deci. Banii ar trebui să meargă pe salariile angajaților [un mic procent], și în principal pe organizarea per-se a conferințelor [în cea mai mare parte]. Spațiu, amenajare, suport tehnic, mâncare, organizarea de activități… etc. Frate, da’ cât ți-o fi trebuind să pui la cale una ca asta? Să zicem că participă numai 100 de oameni, și tot avem de-a face cu niște sume disproporționate. Să nu uităm că banii lor nu vin numai din participarea plebeilor, ci în principal din donații. Ce corporație e asta?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s