google #13

Ă-hă! După ce am dezvăluit blitz-ul săptămâna trecută, m-a lovit curiozitatea: ia să văd, s-o mai fi schimbat ceva în încăperea aia plictisitoare cu termenii de căutare? Ei bine, nu pot să zic că m-am tăvălit de râs, dar unele chiar m-au surprins, ba chiar amuzat. În tot cazul, merită amintite pe aici. Așa că, iaca, am ajuns și la episodul cu numărul 13 🙂  

la ce ne ajuta ochii – întrebare-capcană, ochii nici nu există

ritualuri cu foarfeca – de fiecare dată când văd o căutare de-asta aiuritoare, mă amuz imaginându-mi cine se află în spatele ei. În cazul ăsta e o profă de română pe la vreo 30 de ani, locuind într-o garsonieră cu două pisici.

souplette madone iaurt – hehe, cineva a citit „9.99” și n-a prins toate subtilitățile de la mintea cocoșului? Ce iroseală!

conjucare foarfeca – pe aceeași pagină cu declinarea lui „a fii”

barurı de noapte dın bucureştı – sunt înduioșată: cineva din Turcia [judecând după i-ul fără punct] caută sfat și găsește pe Foarfeca… Bine de știut însă că pomenirea unui oarecare Jack și a lu’ unu’, Piranha, te indexează ca știutor.

teoria chibritului schema – în același volum cu explicația principiilor funcționării frecției la piciorul de lemn.

propoziții cu nămol – nu cred că e foarte vizibilă enormitatea aici. Deci omul [mi-l imaginez un coca de-a 6-a] nu vrea să desprindă din netul cel mare vreo propoziție care rezultă din căutarea cuvântului „nămol” simplu. Nu din Wikipedia, nu din vreun ziar sau de aiurea. El vrea propoziții de-a gata, pentru școală, croite pe măsura înțelegerii sale.

PS. Încep să împart căutătorii de pe Google în 2 categorii principale: ăia care tastează întrebarea așa cum le vine pe limbă [cum a fost, de exemplu, „e cineva care se plictisește?”] – și ăia care sciu cuvintele trunchiat și nedeclinat, ca la telegramă [„conjugare foarfeca”, „utilizare produs”, etc]. Ambele la fel de bizare…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s