Ce mai tună prin capetele unora

În cărțile de management scrie că dacă nu îți îmbunătățești continuu produsul, dacă nu inovezi, dacă nu investești în cercetare, se cheamă că ești prins într-o schemă statică, și nu ai șanse pe o piață dinamică și competitivă.

Nu știu dacă există cineva care urmărește piața creioanelor. Serios, mă refer la piața creioanelor colorate plus creioanele cu grafit, clasice. Am constatat din greșeală și absolut surprinsă că noul trend în materie sunt creioanele prismatice. Ahem, adică triunghiulare, ca să vorbim pe înțelesul poporului. Sau mă rog: cu secțiunea triunghi cu vârfuri rotunjite și laturile ușor curbate și ele, na. Cică asta e noua fomă ergonomică.

Și mă-ntreb cât s-a investit în cercetare ca să se ajungă la concluzia asta. Și cei care au produs ideea, cum au argumentat-o? Că na, trebuie să fii tare în papagal ca să convingi ditamai fabricantul [să zicem Herlitz] să schimbe matrița de la mașina de făcut creioane. Mai ales dacă orice om de bun simț care ia în mână un creion de-ăsta are un disconfort, mâna trebuie strânsă mai tare, degetele sub un alt unghi… O întreagă bătaie de cap.

Și acum ce mai urmează? Or să treacă încet-încet și cariocile, și pixurile, și stilourile la forma asta nouă? Păi și creta? Creta aia banală, de scris la tablă – aia abia a făcut pasul de trecere de la forma paralelipipedică [pătrat, na] la aia cilindrică [rotundă, na] – și asta numai în țările vestice. Cu ea cum rămâne? Trebuie și ea supusă la o nouă reformă?

Și revenind la creioane: auăleu, ascuțitorile! Acuma cum procedăm? Că pentru forma asta prismatică parcă se pretează mai bine metoda bunicilor, cu briceagul.

Și cu gâlma aia pe care orice copil care a terminat 8 clase o are pe degetul mijlociu de la mâna dreaptă, lângă unghie – cu ea cum rămâne? Este eliminarea ei un efect dorit, sau e doar o victimă colaterală? Ce mai urmează? Generațiile viitoare vor avea o porțiune aplatizată în zona aceea? Sau o deplasare, ca un val asmietric, datorată strânsorii?

Iar radiera din vârf? Ea are voie să rămână rotundă, ca un cerc înscris în triunghi, sau se face și ea prismatică? Și dacă da, e mai eficientă o radieră prismatică decât una cilindrică?

Și încă ceva: cei care își pun creionul după ureche, ei cum vor resimți schimbarea? Creionul va sta mai bine – sau dimpotrivă, apasă pavilionul și deci amenință cu clăpăugeala?

Și câte și mai câte întrebări…

Reclame

Un gând despre „Ce mai tună prin capetele unora

 1. trei cuvinte care m-au facut sa rad:
  1. Aualeu
  2. galma
  3. clapaugeala
  Aaaahahahahaaa!!!:)))

  Mentiune: Ascutitorile normale(alea pe care le stie toata lumea) functioneaza si la creioanele triunghiulare, asa cum functioneaza si la alea hexagonale si la alea rotunde.
  Asadar, o intrebare in minus.

  😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s