Faux-pas?

Să zicem că trebuie să dai un telefon mai personal, gen să-ți ceri scuze pentru o neînțelegere – și îți aduci aminte despre asta când ești pe stradă. Din lipsă de timp și de frică să nu uiți, purcezi să suni omul exact atunci pe loc. Într-unul din episoadele din Seinfeld [ultimul, dacă cineva își dorește exactitate] se înfierează treaba asta, se spune că e complet insensibil și absolut nepoliticos să dai de pe stradă, de pe mobil, acel telefon. Un faux-pas social de neîngăduit.

Acel episod s-a filmat acu mai bine de 10 ani, când telefonia mobilă era abia la început. Între timp telefonia mobilă a intrat de-a binelea în viețile noastre, nu se mai poate fără. Și totuși. Chestiunea se cere revizuită.

Îți aduci aminte că datorezi cuiva un telefon mai personal. Știi că în următoarele X zile ești ocupat de dimineață devreme până seara târziu. Ce faci? Îți pui reminder pentru asta peste X+1 zile? Îi dai telefon atunci, când ești pe stradă/ în tramvai pentru încă o oră? Și invers: dacă cineva care îți datorează un telefon te sună de pe stradă, te superi? Te consideri „bifat”?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s