Blank

Când suni la departamentul de suport tehnic pentru cocătoare de pâine și spui că nu merge măgăoaia, omul de la celălalt capăt al firului este obligat să te treacă printr-o procedură. Drept pentru care te ia cu începutul: verifică mata mai întâi dacă e băgat în priză, și dacă da – dacă e funcțională priza. Dacă răspunsul este în continuare da, te trece mai departe, pe traseul logic al curentului – omul trebuie să-și dea seama, prin telefon, unde s-a întrerupt. E absolut justificat faptul că îți pune toate întrebările astea, el nu are de unde să știe dacă nu cumva are de-a face cu un căscat care a uitat să apese pe ON. Chiar dacă nu te încadrezi în categoria asta, tu înțelegi ce se petrece și aștepți răbdător să ajungă la întrebările mai consistente. Booon, am lămurit asta.

Dacă mie nu-mi mai pornește tăietorul de hârtie, primul lucru pe care îl fac e să mă uit din proprie inițiativă dacă merge priza [că de băgat am avut atâta minte să-l bag]; dacă merge, mă uit dacă nu e vreo agrafă înfiptă printre lame și le ține în loc; mă rog, cercetez atât cât mă duce capul prin exterior, poate-i dau de cap fără să ajung la a-l desface. Când nu mai am nicio idee unde aș putea să mă uit, mă duc și întreb de alții, poate alții știu mai bine.

Și-acuma situație: nu-mi pornește reșoul; nu-i dau singură de cap; spun cuiva care mă cunoaște că nu-mi pornește reșoul; și ce primesc ca primă replică? Exact! „L-ai băgat în priză?
Hai frate, tu ori crezi că am procesorul pe cărbuni – ori chiar crezi că te-aș ține din treabă dacă n-aș avea cu ce? Dacă nu ne-am cunoaște – aș înțelege. Da’ așa? Eu ce ar trebui să răspund?

Addendum: Nu dețin nici cocător de pâine, nici tăietor de hârtie și nici reșou. Sunt contexte născocite aici ad-hoc, iar situația nu se aplică numai la cazuri tehnice 😉

Reclame

2 gânduri despre „Blank

  1. Cine a lucrat in domeniul cunoaste, dar mai simplu e sa intrebi ce ati facut pana acum sa vezi si dupa ce pers iti explica iti dai seama cate cunostinte are, apoi se aplica step by step intrebarile, dar de la nivelul cunostinlor 😉

    1. @ Me:
      Da, clar ca e mai intelept sa procedezi cum zici tu. Numai ca eu am construit exemplul in felul asta pentru ca vroiam sa bat in alta parte. Ma refer la atunci cand um om care te cunoaste iti jigneste inteligenta intrebandu-te o chestie de-asta, la mintea cocosului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s