Vine din nou circul în târg

O să fie fără îndoială foarte interesante alegerile prezidențiale, dat fiind că rezultatul nu este predictibil în acest moment.

Evident intervin părerile împărțite, în privința oricărui candidat. Cel mai expus? Normal, actualul președinte. Că na, a avut la dispoziție 5 ani să arate ce poate. Anul trecut pe vremea asta era un puternic curent de opinie [ba chiar de convingere] că Băsescu nu are contracandidat, o să domnească tot el și în următorul mandat, din lipsă de alternative. Acuma am văzut că e ușor diferit curentul: Băsescu nu prea are contracandidat, dar sigur nu mai iese el de data asta. Că na, expreiența ultimului an de guvernare… mă rog.
Și apropo de ultimul an, după ce bugetarii s-au întrecut în greve, proteste si nemulțumiri – se știe cum a stat treaba – oamenii au început să-și aducă aminte de guvernarea precedentă, că parcă nu era așa rău, la urma urmei era guvernare social-democrată, stânga are grijă de clasa muncitoare, etc etc.

Am auzit însă un punct de vedere foarte de luat în seamă. De la un tip din televiziune [nu i-am reținut numele din păcate] care critică președintele cu frecvența cu care respiră. Și la categoria „Să-i dăm Cezarului ce-i a Cezarului” a spus că una din marile realizări ale acestui mandat este libertatea pe care a căpătat-o presa. E un aspect pe care masa muncitoare îl poate trece cu vederea foarte ușor, dar în comparație cu perioada 2000-2004 cică posibilitățile și permisiunile jurnaliștilor au luat un avânt nemaivăzut, cică în guvernarea anterioară erau reglementări stricte în toate televiziunile, ziarele și radiourile, cu privire la cine poate fi criticat și cine nu, cu privire la cine poate fi invitat și cine nu.

Io zic că asta e foarte important. Mi-ar plăcea foarte mult ca din campania electorală să deduc cumva cine are potențial de îngrădire a libertății ăsteia, că pentru mine e un criteriu major. Na, pe principiul „necesar, nu și suficient”, merită luat în seamă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s