De la ipoteză la concluzie

Pornim de la adevărul necontestat că fiecare generație are moda ei, muzica ei, trăsăturile ei specifice. Toată lumea de acord aici, nu?

Avem observația lui Seinfeld că părinții noștri se opresc din urmărit moda odată ce au depășit perioada lor de glorie. Justă observație.

Luând observația și aducând-o mai aproape, putem spune că da, mai toți părinții pe care îi știm se îmbracă în continuare după moda din anul în care s-au căsătorit.

Caz particular: încă mai vedem femei cu ochelari și pieptănătură din anii ’70 – femei care fără îndoială erau foarte șic acu 35 de ani, dar acum… nici părul nu mai e ce-a fost, nici abilitățile de coafare nu mai sunt ca pe vremuri, deci nici rezultatul nu mai e cel scontat. Atâta doar că tranziția de la „modern” la „penibil” este foarte înceată: cu fiecare zi dermatograful alunecă mai nesigur cu un micrometru, un rid minuscul întinde altfel fardul pe pleoapă – și uite așa femeia care arăta trăznet acu 20 de ani, machiată impecabil, acum arată ca o mască jalnică, deși se machiază la fel. Iar între timp nu s-a găsit încă nimeni care să o pună față în față cu realitatea.

Revenind însă la observația adaptată și verificată de adineauri, putem să o și generalizăm, uitându-ne mai departe în jur: nu numai generația părinților noștri e în situația asta, dar absolut toate generațiile au tendința de a-și conserva moda tinereții.

Și acuma concluzia: În anul 2040 babele și moșnegii care și-au petrecut studenția în anii 2000 se vor deosebi prin apucăturile demodate de a-și pune poze provocatoare pe net, de a dansa lasciv pe la nunți și de a se îmbrăca în chestii mulate și sclipicioase; vor ține încă iPod-uri funcționale prin pod, vor scoate de la naftalină muzică veche în format mp3, păstrată cu grijă în netbook-uri de muzeu, și vor fredona nostalgic alături de Tiesto, Paraziții, Vița de Vie sau Florin Salam în amintirea vremurilor bune.

Reclame

Un gând despre „De la ipoteză la concluzie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s