Movie fail

O chestie care am observat că se întâmplă la multe filme, indiferent de cât de bune sau proaste sunt per ansamblu. Să exemplific:

Actul 1, scena 1.
Ionescu și Popescu cinează la restaurant și vorbesc. Mâncarea din farfurii e pe terminate, e momentul acela când discuția se încheagă cel mai bine. Și vorbesc ei ce vorbesc, comandă și o cafea, discuția în mod evident merge bine, cuvintele se leagă. Ni se arată în film cum Popescu îi explică lui Ionescu despre cioplitul în lemn: „se ia lemnul, se tratează, se pune la uscat, se tratează iar, se taie în bucăți…”. Tăiați!
Actul 1, scena 2.
Ionescu și Popescu sunt deja pe strada, în drum spre casă, e întuneric, o iau în pas de pamplezir pe sub felinare, și vorbesc în continuare. După un prim cadru de ansamblu cu cele două siluete și cu zgomotul pașilor lor pe strada pustie, camera se apropie de ei și îi auzim vorbind din nou. Popescu îi spune lui Ionescu: „da, și dupa ce ai tăiat lemnul în bucăți, iei dalta și ciocanul și te apuci de treabă”.

Ahem.

Logica mea îmi spune că între comandarea cafelei și drumul spre casă se scurge totuși vreo jumătate de oră: până vine comanda, până și le termină de băut, până vine nota de plată… durează, mai ales când cei doi interlocutori nu se grăbesc nicăieri. Iar conform dinamicii filmului, am toate motivele să cred că în tot acel timp cei doi își continuă conversația. Și atunci de ce scena 2 reia discuția de acolo de unde a lăsat-o scena 1? Ce, Ionescu și Popescu au apăsat pe „pause”? În jumătatea aia de oră au tăcut brusc?
Dacă filmul e bun [MAI ALES dacă filmul e bun], te prinde la un moment dat – iar când ești de-acuma prins în acțiunea filmului pică foarte prost să ți se aprindă vreun beculeț de-ăsta al logicii, te scoate instantaneu din context. De-a dreptul e-ner-vant.

Reclame

2 gânduri despre „Movie fail

    1. @1:
      Meh, asta a fost un exemplu inventat pe loc, ca sa mearga in context. Imi pare rau ca am produs asemenea maistri neghiobi si fara logica. Data viitoare poate ma iau de doctori, na :p

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s